dinsdag 30 juni 2015

Restyle van de woonkamer- deel 2

In deel 1 heb ik laten zien hoe pastels het prima doen in een stoere eclectische inrichting (mix van industrieel, Scandinavisch en vintage). In deel 2 haal ik Scandinavië nog wat meer naar binnen door het zelf ontwerpen en maken van een lage wand- / tv-meubel.


 
 
 
 
Er zijn meerdere manieren om planken en onderdelen van de kast met elkaar te verbinden. hier zie je hoe ik het gedaan heb, maar je zou ook gebruik kunnen maken van verbindingslatjes. Dat is iets voordeliger, maar je dient er dan wel goed rekening mee te houden dat de latjes niet in de weg komen te staan van overige onderdelen, zoals de lades die ik heb gemaakt.
 
 


 
 

 
Bij "rechttoe-rechtaan" meubels schuur ik de randen graag iets ronder af. Dat oogt en voelt een stuk vriendelijker.

De lades maak ik van 18 mm dik MDF. Voordelig én sterk materiaal. Met dit ontwerp heb ik eindelijk een oplossing voor al het zwervend speelgoed van dochterlief. Alles gaat in één beweging, uit het zicht, zo in de bakken.


Voor de ophanging van het "zwevende" plankje boven de kast maak ik gebruik van staaldraad. Dit komt ook terug in de betonnen lamp in de keuken.Een houten lat dient als draagbalkje voor de plank. Door hem in dezelfde kleur als de muur te schilderen valt het nauwelijks op.


 
 
Ik heb het onbehandelde steigerhout met een blanke (watergedragen) lak behandeld. Zo blijft het mooi licht. Lichte houttinten waarbij het karakter van het hout goed te zien blijft, passen prima in een Scandinavische inrichting.
enkele details: ruimte vrij gelaten voor de subwoofer + de ophanging aan staaldraadHier zie je goed de mix van stijlen en kleuren. Ik doorbreek hierrmee enkele "interieurregels". Doordat ik deze mix van stijlen consequent door voer in de gehele ruimte wordt het toch niet onrustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen of reacties?