woensdag 11 juni 2014

DIY: eettafel en bankje van steigerhout

Hoewel ik mijn vorige eettafel nog erg mooi vond, was ik er toch een beetje op uitgekeken en dus toe aan wat anders. Het moest een vierkant model worden, wat niet te veel ruimte in beslag neemt, en toch plaats biedt aan 6 tot 8 personen. Omdat ik een unieke tafel wilde, besloot ik hem zelf te maken. Ik had de constructie van enkele steigerhouten tafels goed bekeken en besloot dat ik dat zelf ook moest kunnen.


Zie hier vast het eindresultaat:
 
 
 
 

 
en zo ging ik te werk
 
Ik heb ongeschaafd steigerhout gekocht en moest het ter plekke zagen omdat het anders niet in de auto paste. Ik had hier niet op gerekend dus was een beetje overdressed. Een andere klant (lichtelijk verbaasd dat een vrouw goed overweg kan met gereedschap) schoot deze foto's.
 
 
 
 
 
 
Mijn tafel is zojuist verkocht, dus ik moet opschieten met het maken van een nieuwe.
 
 
Wat een ruimte ontstaat er ineens zo zonder eettafel.
  Nu kan het echte werk beginnen. Meten, zagen en heel, echt heel veel schuren. Ik gebruik oplopende schuurkorrels. Van 40, naar 80, naar 120 en ik eindig met 180. Dat vind ik glad genoeg. Ik wil namelijk wel een klein beetje structuur van het hout behouden.


 
 
 
Het begin van het blad is er!
 
 

 
een zijde van de kolompoot

 

de kolompoot is af
 

 
 
 
Het was loodzwaar om het blad in mijn eentje (geen sterke buur aanwezig) op de kolompoot te krijgen, maar dit is uiteindelijk toch gelukt.
 
 
 
 
het begin van het bankje
 
 
 
 
De boel eerst in de grondverf en daarna aflakken en voila!
 

5 opmerkingen:

 1. Wauw wat knap gedaan, het eindresultaat is echt super! Zelf heb ik een kloostertafel in ongeveer dezelfde kleur. Ik vind de sfeer die deze tafels met zich meebrengen echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Alison, ben er ook reuze trots op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super leuk! Ik dacht eerst dat het bankje aan de tafel vast zat, was ook leuk geweest. Jammer dat we hem nergens kunnen kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Femke, dankjewel voor het compliment. Als je een mail stuurt met je wensen (qua materiaal en afmetingen van de tafel en het bankje evt. vast) naar info@pimpish.nl kan ik een offerte voor je maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt stoer zo als vrouw lekker aan de timmer! En wat is het leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Vragen of reacties?