zondag 31 mei 2015

D.I.Y. tuin metamorfose XL - deel 1

Hoe heerlijk als je de buitenruimte bij het interieur betrekt en zo je leefruimte vergroot. Vorig jaar had ik voor de tuin een tijdelijke oplossing, zie binnenste buiten waar ik best tevreden mee was. Maar nu was het toch echt tijd voor een upgrade van de tuin.
 
 
zie hier het resultaat:
 
 
 
en zo was het eerst:
 
 
 
Nadat ik het schuurtje en de rechterschutting heb bewerkt met een whitewash verf, kon ik beginnen met het maken van een overkapping. Ik heb twee dragers bevestigd aan de schuur en de gevel. De balken had ik van te voren al behandeld met een witte tuinbeits.
 
 
 
 
 
De palen eronder zorgen voor extra stabiliteit en zo rust niet het hele gewicht van de balken op het schuurtje (rabatdelen) en de gevel.
 
 
 
Nadat de basis van de overkapping staat, is het tijd om de loungebank van steigerhout te maken. Het leuke van zelf maken is dat het geheel op maat kan en je al je wensen er in kan verwerken.
 
 
 
 
 
 
Ik heb een salontafel om de paal in het midden gemaakt, zodat de paal op een leuke manier in het ontwerp is verwerkt.
 
 
 
Dochterlief ontpopt zich ook steeds meer als een ware "vrouwvakker".
 
 


De bank, tafel en het losse krukje krijgen een greywash.
 
 


De ruimte tussen de schuur en de paal maak ik dicht. Het stoort me niet dat ik niet exact dezelfde rabatdelen heb gebruikt als van de schuur omdat ik het afwerk met dezelfde whitewash verf.

 

 

 
Ik kon kiezen tussen een (prijzige) waterdichte dakbedekking die veel daglicht uit de woonkamer weg zou nemen en een prijsvriendelijkere (sfeervolle) oplossing met gespleten bamboe, (niet waterdicht) wat het daglicht filtert.

 

 Ik koos voor bamboe.
Helemaal dicht maken kan altijd nog.
 
 
 
Bij Ikea vond ik stof om de matrasjes (op maat laten snijden) en kussen te bekleden.
 
 
 
 
Dit is nu echt een plek geworden waar ik met lekker weer graag zal vertoeven.
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 


 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen of reacties?